Zajęcia warsztatowe w Minikowie 8 listopada 2016 r. 7 listopada w Centrum Dziedzictwa Kulinarnego i Turystyki Wiejskiej w Minikowie odbyły się zajęcia warsztatowe pn. „Skracanie łańcucha żywnościowego w ramach proekologicznej hodowli gęsi”.
Odwiedziny Warszawy 26 października 2016 r. W niedzielę 16 października odwiedziliśmy ponownie Warszawę. Cieszymy się, że mogliśmy spotkać się z Wami i pokazać w jaki sposób przygotować gęś z farszem, pierogi z gęsim mięsem oraz gęś burgery.
Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych w Poznaniu cd. 27 września 2016 r. Ciąg dalszy odbierania nagród. Tym razem zostaliśmy docenieni statuetką „LAUREAT Tytułu Polski Producent Żywności 2016” za produkt „Gęsi pipek”. Jesteśmy wdzięczni, że zostaliśmy nagrodzeni za trud i naszą ciężką pracę.
Weekend z gęsiną na Ziemi Dobrzyńskiej 19 sierpnia 2016 r. 27 sierpnia organizujemy razem we współpracy z Krajową Siecią Obszarów Wiejskich dożynki na Ziemi Dobrzyńskiej w miejscowości Chalin. W ramach imprezy odbędzie się jarmark produktów lokalnych i regionalnych, konkurs na najlepsze potrawy z gęsiny z udziałem członkiń kół gospodyń wiejskich z regionu województwa kujawsko – pomorskiego, pokazy darcia pierza oraz prezentacje plenerowe nt. chowu przyzagrodowego gęsi. Serdecznie zapraszamy do udziału w tym wydarzeniu!
W ramach strony PolskaBialaGes.pl stosujemy pliki cookies. Możesz samodzielnie zarządzać cookies i dokonać zmiany ustawień w swojej przeglądarce.
Więcej informacji znajdziesz na stronie cookies.