Aktualności13 września 2016 r.
Świętomięs Polski w Bydgoszczy
Świętomięs Polski w Bydgoszczy

10-11września odbył się festiwal „Świętomięs Polski” na Starym Rynku w Bydgoszczy. Celem imprezy było utrwalenie „dobrego imienia” polskiego mięsa, zachęcanie do jego spożycia oraz ukazanie cennych wartości prozdrowotnych.

Gęsina jest znakomitym produktem do przyrządzania smakowitych potraw, ale nie tylko walory smakowe odgrywają tak wielką rolę. Należy wspomnieć o jej właściwościach leczniczych. Gęsina jest bogata w nienasycone tłuszcze omega-3, białko, a także witaminy A, E i z grupy B. Idealnie obniża poziom złego cholesterolu oraz działa obronnie przeciw rozwojowi nowotworów. Jej tłuszcz doskonale nadaje się do smarowania chorych miejsc. Ponadto gęsina posiada dużą ilość żelaza, fosforu, magnezu i cynku. Sami widzicie nie mogło nas tam zabraknąć. Gęsina górą!

Kulinarna mapa
Pozostałe aktualności
wybierz rok
18 grudnia 2016 r.
Świąteczna atmosfera w Kruszwicy
17 grudnia 2016 r.
Spotkanie Wigilijne 2016 w Mundurowym Klubie Motorowym Rzeczpospolitej Polskiej
7 grudnia 2016 r.
Święto Seniorów w Kruszwicy
25 listopada 2016 r.
Wieczór andrzejkowy
25 listopada 2016 r.
"Wielka bitwa na poduszki"
19 listopada 2016 r.
Konkurs fotograficzny "Najlepsze zdjęcie z gęsią"
15 listopada 2016 r.
Uroczystość wręczenia certyfikatów członkostwa w regionalnej sieci
12 listopada 2016 r.
Warszaty kulinarne w Minikowie
12 listopada 2016 r.
„Wielka walka na poduszki z gęsiego pierza”
8 listopada 2016 r.
Zajęcia warsztatowe w Minikowie
>> czytaj więcej aktualności
W ramach strony PolskaBialaGes.pl stosujemy pliki cookies. Możesz samodzielnie zarządzać cookies i dokonać zmiany ustawień w swojej przeglądarce.
Więcej informacji znajdziesz na stronie cookies.