Aktualności21 lipca 2019 r.
Konkurs kulinarny
Konkurs kulinarny

Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi zaprasza 25 sierpnia 2019 r. do miejscowości Płowce (gm. Radziejów) na wydarzenie  „Gęsina nie tylko na św. Marcina”. Podczas tej integracyjnej imprezy odbędzie się konkurs kulinarny z nagrodami dla Kół Gospodyń Wiejskich.

 

Regulamin konkursu
Gęsina nie tylko na św. Marcina

 

 

Rozdział  1
Organizatorzy

Organizatorem konkursu jest Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi

 

Rozdział 2

 Cel konkursu

Celem konkursu jest:

- promocja gęsiny oraz lokalnych produktów spożywczych,

- prezentacja kuchni lokalnej i tradycyjnej nawiązującej do tytułu konkursu,

-  wymiana doświadczeń i przepisów kulinarnych,

- inspiracja kulinarnej kreatywności,

- budowa więzi wewnątrz społeczności lokalnych,

- promocja podmiotów biorących udział w konkursie.

 

Rozdział 3

Uczestnicy konkursu

  1. Konkurs adresowany jest do Kół Gospodyń Wiejskich (KGW) z terenu województwa kujawsko-pomorskiego.
  2. W wydarzeniu może wziąć udział maksymalnie 15 KGW

 

Rozdział 4

Przedmiot Konkursu

  1. Przystąpienie do konkursu następuje poprzez zapoznanie się z regulaminem konkursu oraz wypełnienie i dostarczenie formularza zgłoszeniowego drogą mailową (podpisany skan na adres fundacja@polskabialages.pl) lub osobiście najpóźniej do dnia 22.08.2019 r.
  2. Każdy uczestnik przygotowuje jedną potrawę z gęsiny.
  3. Potrawa zostanie oceniona według następujących kryteriów:
  • Sposób ekspozycji/estetyka,
  • Oryginalność przepisu
  • Walory smakowe,
  • Sposób wykonania, dobór i jakość składników,
  • Związek z tematyką wydarzenia
  1. Organizator zapewnia tuszki gęsie.

 

Rozdział 5

Dane osobowe i ochrona wizerunku

  1. Wszyscy uczestnicy konkursu wyrażają zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów związanych z realizacją konkursu.
  2. Administratorem Państwa danych osobowych jest Fundacja Hodowców Polskiej Białej Gęsi
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu organizacji i przeprowadzenia konkursu „Gęsina nie tylko na świętego Marcina” organizowanego w ramach imprezy Gęsina nie tylko na św. Marcina, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO.
  4. Dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celów określonych  w pkt 3, a po tym czasie przez okres oraz w zakresie wymaganym przez przepisy powszechnie obowiązującego prawa.
  5. Ma Pan/i prawo do: dostępu do treści danych osobowych oraz ich sprostowania, żądania usunięcia, ograniczenia przetwarzania, do przenoszenia danych, wniesienia sprzeciwu, do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  6. Ma Pan/i prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w razie uznania że przetwarzanie danych osobowych narusza RODO.
  7. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych nie jest obowiązkowe aczkolwiek niezbędne do wzięcia udziału  w w/w konkursie.
  8. Uczestnicy wyrażają zgodę na przeprowadzenia z każdym z uczestników wywiadu, robienia mu zdjęć i filmowania na potrzeby reklamowe, promocyjne, wykorzystania w Internecie lub w transmisjach radiowo-telewizyjnych oraz na inne potrzeby komercyjne.
  9.  Uczestnicy wyrażają zgodę do nieodpłatnego wykorzystywania na całym świecie wszelkich zdjęć, materiałów filmowych, wywiadów i nagrań dźwiękowych przedstawiających uczestników poprzez umieszczanie na wszelkich nośnikach pamięci, w katalogach oraz mediach, na stronach internetowych, w gazetach i na wystawach, jak również na potrzeby promocyjno-reklamowe związane z działalnością prowadzoną przez Organizatora.

 

Rozdział 6

      Komisja Konkursowa

  1. Oceny potraw dokona Komisja Konkursowa.
  2. Komisję Konkursową powołuje Organizator. Tworzą ją będą min. 3 osoby, w tym ekspert kulinarny wyznaczony przez Organizatora. Obradom przewodniczyć będzie Przewodniczący Komisji.
  3. Komisje dokonują oceny 25.08. br. od godz.13:15 poprzez degustację potraw zgłoszonych do konkursu.
  4. Prace Komisji Konkursowej są niejawne, odbywają się tylko z udziałem powołanych do niej przedstawicieli. Komisja konkursowa będzie oceniała przedmioty konkursowe na zasadach określonych w rozdziale 4 regulaminu.  Na podstawie sumy uzyskanych punktów zostaną wyłonione najlepsze potrawy (decyduje najwyższa liczba punktów).
  5. Komisja Konkursowa czuwa nad prawidłowym przebiegiem Konkursu i wybiera jego laureatów.
  6. Decyzje Komisji są ostateczne i nie przysługuje od nich odwołanie.

 

Rozdział 7

Rozstrzygnięcie Konkursu

  1. Wyniki Konkursu ogłoszone zostaną po uzgodnieniu przez Komisje Konkursowe w dniu 25.08. br.
  2. Przewidziano nagrody w formie bonów prezentowych o łącznej wartości 1 500,00 zł  za I, II, III miejsce oraz wyróżnienia. O wysokości nagród decyduje Komisja Konkursowa.

 

 

Kulinarna mapa
Pozostałe aktualności
wybierz rok
31 grudnia 2019 r.
Podsumowanie 2019 roku
13 listopada 2019 r.
Helena Polaczyk odznaczona odznaką Zasłużony dla Rolnictwa
12 listopada 2019 r.
Fundacja na święcie gęsiny
3 listopada 2019 r.
Audycje "Gęś na językach"
27 października 2019 r.
Fundacja zakończyła szkolenia
22 października 2019 r.
Szkolenia
18 października 2019 r.
Zmiana miejsca szkolenia w dn.20.10.2019
9 października 2019 r.
Bezpłatne szkoelnia w woj. łódzkim
7 października 2019 r.
Bezpłatne szkolenia w woj. mazowieckim
2 października 2019 r.
Szkolenie w Sompolnie
>> czytaj więcej aktualności
W ramach strony PolskaBialaGes.pl stosujemy pliki cookies. Możesz samodzielnie zarządzać cookies i dokonać zmiany ustawień w swojej przeglądarce.
Więcej informacji znajdziesz na stronie cookies.