Aktualności9 czerwca 2019 r.
Wielkopolski Kucharz Roku 2019
 Wielkopolski Kucharz Roku 2019

7 czerwca Fundacja promowała gęsinę w Chobienicach gdzie odbywał się Konkurs Wielkopolski Kucharz Roku 2019.

Celem Konkursu jest odkrywanie, poznanie i zaprezentowanie kulinarnych tradycji Wielkopolski w jej współczesnej aranżacji, zgodnej z obowiązującymi światowymi trendami, jak również stworzenie okazji do spotkania kucharzy, wymiany poglądów i porównania umiejętności.

Uczestnikami konkursu byli wielkopolscy kreatorzy smaku, pasjonaci wierni kulinarnym tradycjom regionu. 12 zawodników ma za zadanie przygotowanie dania głównego z trzech głównych składników – gęsiny, rabarbaru oraz fasolki szparagowej.

W jury zasiadał między innymi założyciel Akademii kulinarnej, Kurt Scheller.

Kulinarna mapa
Pozostałe aktualności
wybierz rok
31 grudnia 2019 r.
Podsumowanie 2019 roku
13 listopada 2019 r.
Helena Polaczyk odznaczona odznaką Zasłużony dla Rolnictwa
12 listopada 2019 r.
Fundacja na święcie gęsiny
3 listopada 2019 r.
Audycje "Gęś na językach"
27 października 2019 r.
Fundacja zakończyła szkolenia
22 października 2019 r.
Szkolenia
18 października 2019 r.
Zmiana miejsca szkolenia w dn.20.10.2019
9 października 2019 r.
Bezpłatne szkoelnia w woj. łódzkim
7 października 2019 r.
Bezpłatne szkolenia w woj. mazowieckim
2 października 2019 r.
Szkolenie w Sompolnie
>> czytaj więcej aktualności
W ramach strony PolskaBialaGes.pl stosujemy pliki cookies. Możesz samodzielnie zarządzać cookies i dokonać zmiany ustawień w swojej przeglądarce.
Więcej informacji znajdziesz na stronie cookies.