W ramach strony PolskaBialaGes.pl stosujemy pliki cookies. Możesz samodzielnie zarządzać cookies i dokonać zmiany ustawień w swojej przeglądarce.
Więcej informacji znajdziesz na stronie cookies.
7 czerwca Fundacja promowała gęsinę w Chobienicach gdzie odbywał się Konkurs Wielkopolski Kucharz Roku 2019.
Celem Konkursu jest odkrywanie, poznanie i zaprezentowanie kulinarnych tradycji Wielkopolski w jej współczesnej aranżacji, zgodnej z obowiązującymi światowymi trendami, jak również stworzenie okazji do spotkania kucharzy, wymiany poglądów i porównania umiejętności.
Uczestnikami konkursu byli wielkopolscy kreatorzy smaku, pasjonaci wierni kulinarnym tradycjom regionu. 12 zawodników ma za zadanie przygotowanie dania głównego z trzech głównych składników – gęsiny, rabarbaru oraz fasolki szparagowej.
W jury zasiadał między innymi założyciel Akademii kulinarnej, Kurt Scheller.